Skip to content
Cyberverzekering

Cyberverzekering

Bij de start van dit nieuwe jaar willen wij graag de Cyber verzekering onder jullie aandacht brengen!
Een moeilijk in te schatten risico, maar als het zich voordoet kan de schade enorm zijn. Het afdekken van dit risico middels een verzekering lijkt steeds noodzakelijker te worden.
Wist u dat ruim 2 op de 3 bedrijven in Nederland één keer of meermaals slachtoffer is geworden van cybercrime het afgelopen jaar? Digitale criminelen weten naast de grote organisaties ook het MKB steeds beter te vinden. Sinds vorig jaar is het aantal MKB-slachtoffers van cybercrime met 20% toegenomen.
100% beschermen tegen cybercrime is een utopie, maar wat u wel kunt doen is de risico’s afdekken middels een cyberverzekering.

Wat is gedekt?
•    Systeeminbraak: Een Cyber-verzekering dekt de financiële gevolgen van inbreuk op uw systemen of data.
•    Privacy: Ook de gevolgen van diefstal van privacygevoelige gegevens zijn verzekerd, zowel de aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit de inbreuk.
•    Cyberaansprakelijkheid, multimedia-aansprakelijkheid: Als uw website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, kan dit tot claims of schades leiden.
•    Hacking: U bent verzekerd tegen schade veroorzaakt door hackers.
Denk hierbij aan:
–    Reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data
–    Kosten van gestolen software of data
–    Kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging
–    Kosten van forensisch onderzoek naar de identiteit van een hacker
–    Kosten van PR-advies voor reputatiebescherming
•    First response-vergoeding: Snel specialisten nodig? Dan vergoedt de verzekeraar de redelijke en noodzakelijke kosten van de experts, ongeacht of u hen zelf inschakelt of dat wij dat voor u doen.
•    Bedrijfsschade: Het uitvallen van uw systemen door hacking of een andere cyberaanval heeft gevolgen voor je inkomsten. De verzekeraar vergoedt de financiële gevolgschade voor een duur van maximaal 12 maanden. Bijvoorbeeld als een webshop voor afnemers onbereikbaar is, een machine uitvalt of uw voorraden bederven.
•    Inclusief preventie: Als verzekerde profiteert u van gratis advies en securityscans

Mocht u meer willen weten of een offerte wensen te ontvangen, laat het ons zo spoedig mogelijk weten en wij nemen snel contact met u op!

Back To Top